Чому знижується імунітет: лікар назвала 5 ключових причин

В інтерв’ю лікаря-імунолога Ганни Карєєвої прозвучало пояснення, що організму людини притаманні два види імунітету, такі як вроджений та набутий.

«Вроджений імунітет є у людини від народження – це набір нейтрофілів, моноцитів та природних кілерів, а також інших захисних функцій, що формуються у період внутрішньоутробного розвитку», – розповіла Карєєва.

Щодо набутого імунітету, лікар зауважила, що його «треба формувати». Це означає, що організм повинен стикатися з різними патогенами, збудниками хвороб, виробляти антитіла та набувати пам’ять про такий спосіб боротьби з інфекціями.

У той же час, зауважила Карєєва деякі фактори, присутні в житті людини, можуть сприяти зниженню імунітету, тобто послабленню його здатності чинити опір хвороботворним збудникам, ослаблення його імунної пам’яті.

Лікарем було названо п’ять ключових причин низького імунітету:

  • Стрес.
  • Нестача вітаміну D. Медик констатує, що він є природним регулятором уродженого та набутого типів імунітету.
  • Нестача цинку. Карєєва пояснила, що процеси формування імунітету залучають цинк, також він необхідний, щоб перешкодити розвитку стрептококів у легенях.
  • Низький рівень вітаміну А. За словами лікаря, даний вітамін використовується організмом для формування внутрішнього захисного шару в дихальній системі, яка при його дефіциті зазнає частих інфекцій.
  • Низький рівень вітаміну С. Він посилює захист організму від патогенних бактерій, внаслідок нестачі вітаміну виникає схильність до бактеріальних інфекцій.
Поділись


Новини партнерів