Лікар назвала каші, які небезпечно їсти на сніданок

Каші, зварені з рисової та манної крупи, підвищують рівень глюкози у крові. Про це повідомила лікар-дієтолог Олена Соломатіна.

Медик наголосила, що каші є справді корисною стравою але, при цьому, важливо звертати увагу на те, які крупи вживає людина.

Не всі каші корисні, вранці особливо. Багатьом людям їх взагалі їсти не треба, або вживати доволі рідко. До таких відносяться манна каша, улюблена з дитинства, рисова каша. Останню ми зазвичай готуємо з білого рису, – повідомила лікарка.

Вона зазначила, що в названих крупах міститься багато крохмалю, тому такі каші мають високий глікемічний індекс, тобто після їхнього вживання у людини піднімається рівень цукру в крові.

Підвищення глюкози в крові вранці може зашкодити не тільки людині з цукровим діабетом або з інсулінорезистентністю, людині із зайвою вагою, але й цілком здоровій, якщо вона зловживатиме такими продуктами, — попередила Соломатіна.

Манна і рисова каші дають людині добрий заряд енергії з ранку, який дуже швидко зникає. На його місце приходять сонливість та голод, зазначила дієтолог.

Також, за словами лікаря, у тих, у кого є якісь захворювання, пов’язані з поганою утилізацією цукру, може розвинутися тривожність, дратівливість і головний біль.

Соломатіна порадила їсти вранці вівсяну чи кукурудзяну каші. Вони володіють корисними властивостями, але їсти слід не швидкорозчинні продукти.

Поділись


Новини партнерів