Лікар назвала 4 продукти, через які можна втратити зір

За словами офтальмолога Шерон Коупленд з Feel Good Contacts, втрата зору є наслідком процесу старіння, але її можна спровокувати невірними дієтичними рішеннями.

Вона наголосила на небезпеці, яку становлять певні продукти:

«Надлишкова кількість сильно підсолоджених продуктів і рафінованих вуглеводів (зазвичай присутніх у західній дієті) може призвести до втрати зору».

За її словами, деякі з найгірших рафінованих вуглеводів включають білий хліб та макарони, а також сильно підсолоджені продукти, такі як кетчуп та газовані напої.

Вищезгадані винуватці швидко перетравлюються, що викликає підвищення рівня цукру в крові, пояснила пані Коупленд.

Підвищення рівня цукру в крові може призвести до розвитку вікової дегенерації жовтої плями (AMD), коли ушкоджується сітківка. Це викликає сліпоту в центральному полі зору і може призвести до «повної сліпоти».

Занадто багато стрибків цукру в крові може спричинити діабет 2 типу. У людей з діабетом може розвинутись діабетична ретинопатія, яка може викликати проблеми із зором.

Чим довше рівень цукру в крові залишається неконтрольованим у людей з діабетом, тим більше шансів на розвиток проблем з очима.

Інші типові елементи західної дієти, які можуть пошкодити очі, включають перероблене м’ясо, таке як ковбаси, бекон, шинка та делікатеси. Це перероблене м’ясо містить багато солі. Надлишок солі (а також кофеїну) у раціоні може сприяти підвищенню кров’яного тиску.

Як пояснив офтальмолог, гіпертонічна ретинопатія може бути наслідком підвищеного артеріального тиску та пошкодження судин сітківки.

Поділись


Новини партнерів