Лікар розповіла, за яких проблем зі здоров’ям може шкодити чай

За наявності деяких проблем зі здоров’ям чай, що вживається, може шкодити здоров’ю, думка про це прозвучала в інтерв’ю лікаря-дієтолога Олени Соломатіної.

«Зелений чай містить більше, ніж чорний, катехінів та хлорогенової кислоти, але не можна сказати, що якийсь певний вид чаю найкорисніший. Головне – вибрати якісний продукт», – зауважила лікар-дієтолог.

Соломатіна уточнила, що не рекомендує вживати міцний чай при хворобах нервової системи. Такий напій може спровокувати викид стресових гормонів з боку надниркових залоз, результатом цього стає прискорене серцебиття, підвищений тиск.

Також лікар-дієтолог торкнулася теми вживання чаю у разі проблем з артеріальним тиском.

«Людям із високим тиском можна пити чай, коли немає кризових значень. Він буде навіть корисним, тому що тренує організм нарівні з фізичними навантаженнями», – висловилася медик.

Олена Соломатіна обмовилася, що бувають випадки, коли люди звикають пити чай і щодня вживають його у великій кількості. За словами медика, на таких людей прийом напою діє заспокійливим чином, тож у стресових обставинах їм буде корисно випити чашечку чаю.

Що слід пам’ятати – у чаї багато органічних кислот, дубильних компонентів, його прийом може шкодити, якщо є гастрит, виразка шлунка або інші проблеми зі здоров’ям травної системи.

На думку Соломатіної, найбільш шкідливим є пакетований чай – для здоров’я набагато корисніше пити листовий. Фахівець наголосила, що радить «не захоплюватися» чаєм у пакетиках, їхній вміст складається із залишків чайного виробництва.

Також медик порекомендувала не зловживати чаєм і випивати максимум чотири чашки чаю за день.

Поділись


Новини партнерів