Названі продукти, які допоможуть покращити рівень холестерину в крові

При високому рівні холестерину часто радять змінити свій раціон, зменшуючи кількість жирної їжі, проте деякі жирні продукти підтвердили свою здатність покращувати стан судин.

Людському тілу фізіологічно необхідна певна кілька холестерину: ця жирова речовина, яку продукує печінка, використовується в процесах вироблення гормонів і побудови клітинних мембран. Але для здоров’я важливо, щоб рівень холестерину в організмі не був високим, у тому числі, щоб не збільшувався вміст поганого холестерину, що переноситься ліпопротеїнами низької щільності.

Людям з підвищеним холестерином часто рекомендують для його зниження відмовлятися від жирних продуктів, але для нормалізації його рівня важливо намагатися підтримувати здоровий раціон у цілому – це означає, що в ньому в певній кількості мають бути присутніми «правильні» жири.

Клініка Мейо констатує, що існує кілька жирних продуктів, які можуть допомогти поліпшити показники рівня холестерину, домогтися його зниження.

Жирна риба. Статистично у країнах, де люди традиційно їдять більше жирної риби (наприклад, у Середземномор’ї, Гренландії та Японії), спостерігаються зменшені показники серцевих захворювань у порівнянні з країнами, де вживають мало такої риби. Оселедець, скумбрія, сардини, червона риба відрізняються високим рівнем жирних кислот омега-3, що знижують рівень тригліцеридів (тип жиру, що міститься в крові). Завдяки цій особливості вживання жирної риби двічі-тричі на тиждень скорочує схильність до гіпертонії та тромбозу.

Інші продукти з омега-3. За даними Heart UK, «омега-3 – це група ненасичених жирів, які потрібні для збереження здоров’я серця: вживання продуктів з їх високим вмістом допомагає запобігти серцевим нападам та інсультам».

Продукти, які містять ці жирні кислоти – волоські горіхи, насіння льону, кунжут, квасоля, цвітна капуста, шпинат, броколі, соєві боби, деякі рослинні олії.

Що ще допомагає покращити рівень холестерину у крові. Канадський фонд боротьби з хворобами серця та інсульту рекомендує утримуватися від споживання продуктів з високим ступенем переробки, навіть якщо в них менше жиру. Експерти нагадують, що знежирені продукти часто бувають насичені калоріями, натрієм та доданим цукром. Крім цього, медики наполегливо рекомендують скорочувати вживання алкоголю.

Поділись


Новини партнерів