Кращі продукти для зниження артеріального тиску

Підвищений тиск – небезпечна патологія, яка загрожує серйозними хворобами серця. Зменшити тиск іноді допомагають деякі фактори способу життя, включаючи правильне харчування.

Овочі та фрукти

Будучи важливою частиною раціону, овочі є обов’язковими для хворих з підвищеним артеріальним тиском. Вони багаті на поживні речовини і не містять натрію, який є поширеним фактором, що підвищує тиск і сприяє нездоровому кровообігу. Само собою, що і фрукти корисні! Гіпертонікам рекомендується їсти продукти, багаті на калій, такі як банани, ягоди та авокадо. Але не перестарайтеся та з’їжте їх до 19:00 для досягнення найкращих результатів.

Цільнозернові

Ці продукти багаті на харчові волокна, що чудово підходить для людей з високим рівнем холестерину та артеріальним тиском. Цільнозернові також допомагають контролювати рівень цукру в крові.

Молочні продукти з низьким вмістом жиру

Кальцій є ще однією поживною речовиною, яка може допомогти покращити рівень артеріального тиску та кровообіг. Нежирні молочні продукти – хороший варіант, якщо ви хочете включити у свій раціон здорове джерело кальцію.

Поділись


Новини партнерів