Вчені назвали перший симптом деменції

Фахівці повідомили, що з віком ризик розвитку деменції зростає. Забудькуватість і розсіяність можуть стати першими ознаками даного захворювання.

Результати нового дослідження показали, що поява одного відчуття може передувати погіршенню пам’яті, яка є одним із головних симптомів хвороби Альцгеймера.

Вчені виявили один індикатор цього захворювання. Коли людям здається, що їхня пам’ять або розумові здібності погіршуються, незважаючи на те, що результати тестів цього не підтверджують, у медицині це називається «суб’єктивним когнітивним порушенням» (СКН).

Дослідники з’ясували, що СКН є фактором ризику але, при цьому його не можна вважати однозначним провісником деменції, що наближається.

У багатьох людей із СКН прогресуючих погіршень когнітивних функцій не спостерігається. Щоб більш точно визначити рівень ризику, необхідно враховувати й інші фактори. Якщо на додаток до СКН у пацієнта виявляється накопичення певних білків у клітинах головного мозку, тоді це можна вважати переконливою ознакою хвороби Альцгеймера, що розвивається, — зазначили вчені.

Дослідники з’ясували, що поєднання СКН та позитивного статусу за білком бета-амілоїду є чітким індикатором деменції в її ранній фазі, повідомляється в журналі Alzheimer’s andDementia.

Поділись


Новини партнерів