Лікар попередив про небезпечні наслідки шуму у вухах

Причиною виникнення шуму у вухах може бути сірчаний затор, неврит слухового нерва, а також артеріальна гіпертонія, розповів отоларинголог, кандидат медичних наук Володимир Зайцев.

За словами фахівця, шум у вухах потребує оперативної діагностики та лікування, оскільки відсутність своєчасної терапії може призвести до серйозних наслідків. “Історія пов’язана з тугорухливістю молоточка, ковадла і стремечка – це найтонші суглоби в організмі людини, найменші. Коли вони перебувають у скутому стані, людина відчуватиме шум у вусі. Це найголовніше. При запаленні слухової труби теж можуть бути відчуття якогось шуму чи гулу у вусі», – пояснив Зайцев.

Він зазначив, що при скаргах на шум у вухах пацієнту призначають два дослідження: тимпанограму, яка дає змогу виявити причину появи симптому, а також аудіометрію, за допомогою якої лікар встановлює рівень виразності проблеми. Зайцев підкреслив, що ця недуга є надзвичайно серйозною.

“Цим станом не варто нехтувати на 100%, інакше шум у вусі буде все сильнішим і сильнішим, аж до того, що можна збожеволіти. Це настільки людину перевантажує, що не дозволяє повноцінно працювати, вчитися, і пацієнт впадає в депресію, розуміючи безвихідь ситуації”, – додав Зайцев.

Поділись


Новини партнерів