Лікарі назвали три проблеми зі здоров’ям, які викликає дефіцит вітаміну D

Дефіцит вітаміну D сприяє появі різних проблем зі здоров’ям – ось три поширені відхилення з їх числа.

Наш організм може виробляти вітамін D під впливом сонця. Тим не менше, сонце повинно мати досить високий УФ-індекс (близько 3 або вище), щоб тіло ефективно синтезувало вітамін. Також має бути достатньо відкритої шкіри, щоб приймати потрібну кількість сонячного світла. Якщо людина живе в регіоні з холодним кліматом або проводить багато часу в приміщенні, ймовірність нестачі вітаміну D у неї суттєво підвищується, незважаючи на пору року.

Як зрозуміти, що організм відчуває дефіцит цієї важливої ​​поживної речовини? Лікарі констатують, що деякі проблеми зі здоров’ям викликаються дефіцитом вітаміну D і з огляду на це можуть бути ознаками його занадто низького рівня.

Слабкі кістки. Вітамін D має вирішальне значення для формування здорових та міцних кісток. Часті проблеми з ними, переломи можуть бути ознакою надто низького рівня вітаміну D.

Високий кров’яний тиск. Зв’язок між вітаміном D та здоров’ям серця поки не дуже добре зрозумілий, але дослідження кажуть, що він впливає на механізми регуляції артеріального тиску. У деяких випадках дефіцит вітаміну D може призвести до підвищення артеріального тиску.

Депресія. Дослідження демонструють, що рівень вітаміну D у сироватці обернено пропорційний виразності клінічної депресії – це означає, що чим нижчий його рівень, тим більша ймовірність депресії у людини. Якщо ви почуваєтеся пригніченим частіше, ніж зазвичай, причиною може бути дефіцит цього вітаміну.

Поділись


Новини партнерів