Невролог назвав найнебезпечніші різновиди головного болю

За словами невролога Олександра Комарова, окремі різновиди головного болю можуть бути пов’язані з дуже небезпечними для здоров’я та життя процесами в організмі.

У своєму інтерв’ю медик повідомив, що нерідко головний біль може бути дуже небезпечним і вимагає термінового звернення до лікаря».

Називаючи найнебезпечніші різновиди головного болю, Комаров зауважив, що до таких відносяться, наприклад, болючі відчуття, які супроводжують внутрішньомозкову аневризму. Аневризма – це судинна патологія, при якій в стінці судини відбувається випинання, утворюється своєрідний мішечок, здатний у будь-який момент луснути, спровокувавши крововилив.

Невролог уточнив: якщо людина з підвищеним тиском відчуває пульсуючий головний біль, це може вказувати на аневризму. З таким болем потрібно обов’язково звертатися до лікаря.

Ще один небезпечний різновид головного болю – той, що викликається пухлинами, що виникають у мозку. Її відмінні риси – це локальний прояв (голова болить не в цілому, а певному місці), втрата свідомості, і навіть виникнення судом та інших ознак, властивих епілептичним явищам.

Також, додав Комаров, головний біль може переслідувати людину при ураженні небезпечними інфекціями – менінгітом, вірусними хворобами мозку та мозкових оболонок. Цей тип болю супроводжується високою температурою, непритомністю.

Невролог резюмував, що не варто терпіти головний біль – перш за все, не можна терпіти і чекати на поліпшення, якщо біль виникає різко і відразу сильно, якщо людина вперше відчуває незвичний характер болю, або якщо незрозуміло з чим пов’язані больові відчуття починають періодично повторюватися. Не звернувшись до лікаря, можна постраждати від небезпечних ускладнень, що загрожують життю, аж до розвитку запалення мозкових оболонок, абсцесу, летального результату.

Поділись


Новини партнерів