Онколог: знизити ризик раку допомагають три перевірені дешеві продукти

За словами лікаря онколога Івана Карасьова, є «прості та доступні» продукти харчування, які ефективно допомагають зменшити ризики ракових захворювань.

«Дослідним шляхом встановлено: регулярне вживання деяких продуктів допомагає зменшити ризик виникнення онкологічних захворювань», – розповів у своєму блозі Іван Карасьов.

Онколог зауважив, що знизити ризик раку допомагають «три перевірені дешеві продукти». Один із них – часник.

Карасьов вважає корисною протираковою звичкою вживати цей пряний овоч за відсутності індивідуальних протипоказань.

З’єднання, що містяться в часнику, посилюють захист від появи таких онкологічних недуг, як злоякісні утворення шкіри, товстої кишки, легенів.

Іншим продуктом з перевірених і доступних є броколі – споріднений капусті овоч містить сильнодіючі антиоксиданти. Онколог розповів, що вживання продукту допомагає запобігти розвитку раку молочної залози.

Також лікар рекомендує частіше їсти цитрусові фрукти. Зокрема, грейпфрути, які містять речовини монотерпени.

«Монотерпени допомагають знизити ризик розвитку раку всіх видів, виводячи канцерогенні речовини з організму».

У свою чергу, споживання лимонів, апельсинів стимулює діяльність лімфоцитів – клітин імунної системи, що борються з раковими клітинами.

Поділись


Новини партнерів