Експерти перерахували основні ознаки високого холестерину

Високий холестерин не має яскраво виражених симптомів, проте медики виділяють чотири непрямі ознаки, які можуть свідчити про наявність у людини цього небезпечного стану. Про це пише Daily Express з посиланням на доктора Дебору Лі.

По-перше, слід звернути увагу на рогівкову дугу – сіруваті або білі відкладення на периферії рогівки. Цей симптом насамперед характерний для людей похилого віку.

По-друге, це жовті відкладення жиру, які накопичуються під шкірою на внутрішніх сторонах верхньої та нижньої повіки. Зазвичай вони з’являються навколо очей та носа і, як правило, симетричні.

Третя ознака — контрактура Дюпюїтрена, яка є деформацією кисті руки. При такому стані відбувається переродження сухожилля четвертого і п’ятого пальців на долонях і людині важко розгинати ці пальці.

Четверта ознака наявності високого холестерину в організмі – це пульс, що погано прощупується, на зап’ястях. Іноді це свідчить про високий рівень холестерину.

Якщо прослуховувати заблоковану артерію за допомогою стетоскопа, лікар може почути ненормальні звуки, які називають шумами.

Поділись


Новини партнерів