Вчені: деякі групи продуктів можуть знизити ризик інсульту та раку

Вживання деяких продуктів ефективно підтримує безперебійну роботу внутрішніх систем та допомагає збільшити тривалість життя.

Експерти в галузі харчування вважають, що існують певні види продуктів, які потрібно їсти щодня, щоб знизити ризик інсульту та раку. Серцеві захворювання, рак, інсульт і високий рівень холестерину – все це становить групу основних ризиків для здоров’я, що вкорочують життя багатьох людей. Для довголіття та доброго здоров’я фахівці рекомендують збільшити споживання корисних жирів – зокрема, оливкової олії, жирної риби, авокадо, горіхів та насіння.

“Здорові жири мають безліч переваг для здоров’я організму – вони знижують рівень поганого холестерину, ризик серцевих захворювань та інсульту”, – зазначають медики.

Ще одна поживна речовина, що сприяє здоровому старінню та довголіттю завдяки своїй здатності запобігати окисленню, – це антиоксиданти. Розвитку окиснення сприяють вільні радикали – дані частинки, що діють як окисники, можуть ушкоджувати клітини організму, сприяти появі ракових пухлин. Тим часом, як кажуть вчені, антиоксиданти містяться в ягодах, фруктах, овочах, горіхах і насінні, темному шоколаді, бобах – вони нейтралізують вільні радикали, тим самим зменшуючи окисний стрес.

Інша група продуктів, які можуть знижувати ризик інсульту та раку, – це джерела клітковини. Клітковина складається з рослинних неперетравлюваних фрагаментів або сполук, які у відносно незмінному вигляді проходять через наш шлунок і кишечник. Основна роль клітковини полягає у підтримці здоров’я травної системи: служачи їжею «хорошим» бактеріям, вона допомагає розвиватися корисній мікрофлорі кишечника. Крім того, клітковина забезпечує тривалу ситість, перешкоджає переїданню, а також уповільнює всмоктування жирів та цукрів, що дає ефект профілактики високих рівнів цукру та холестерину в крові. Харчові джерела клітковини включають боби, цільнозернові продукти, багато овочів та фруктів.

Фахівці вважають, що відмова від продуктів з високим вмістом доданого цукру, таких як підсолоджені напої, білий хліб та випічка, солодощі, пластівці та сухі сніданки, також позитивно вплине на тривалість життя.

Поділись


Новини партнерів