Лікар розповіла, чому гіпертонікам необхідно їсти селеру

Гіпертонія може призвести до деяких смертельних ускладнень, включаючи інсульти та серцеві напади. Це може бути викликано нездоровою дієтою, коли деякі овочі або допомагають, або заважають.

За словами дієтолога доктора Сари Брюер, регулярне вживання селери може допомогти знизити кров’яний тиск. Вона містить калій, який надає їй антигіпертензивний ефект.

Овоч також містить нітрити, які ідеально підходять для пацієнтів з високим кров’яним тиском. Калій використовується організмом для того, щоб позбутися від надлишкового натрію. Натрій є однією із найгірших поживних речовин для кров’яного тиску.

Нітрити працюють, розширюючи кровоносні судини, що знижує навантаження на кров, що проходить через кровоносні судини.

«Селера і насіння селери часто не беруть до уваги як корисні для здоров’я продукти, але вони можуть допомогти знизити високий кров’яний тиск», — розповіла Брюер.

Високий кров’яний тиск, що отримав прізвисько «тихий вбивця», підвищує ризик серцевого нападу або інсульту. За даними Blood Pressure UK, приблизно кожен третій дорослий британець страждає на гіпертонію.

Дослідження показують, що листові зелені овочі також багаті на нітрати і можуть знизити показники артеріального тиску всього за 24 години.

Вживання порції листових зелених овочів щодня може знизити показники артеріального тиску.

Приклади листових зелених овочів включають:

  • Капусту.
  • Фенхель.
  • Кале.
  • Латук.
  • Шпинат.
  • Швейцарський мангольд.
Поділись


Новини партнерів