Лікар назвав продукти, які допоможуть швидко позбутися жиру на животі

Люди намагаються схуднути з різних причин але, оскільки контроль ваги допомагає підтримувати хороший загальний стан здоров’я та самопочуття, це запобігає розвитку проблем у вигляді діабету 2 типу та серцевих захворювань.

Ожиріння є серйозною проблемою у світі. Наприклад, у Великій Британії дві третини дорослих мають вагу вище норми, а половина з них страждає на ожиріння.

Британський експерт доктор Майкл Мослі, творець дієт Fast 800 і 5:2, розповів, що почати скидати вагу можна за допомогою смачних продуктів, які в першу чергу позбавляють жиру на животі.

За його словами, харчування з низьким вмістом вуглеводів та високим вмістом білка – чудовий початок. В рамках такої дієти дорослі повинні споживати щонайменше 60 г білка на день. М’ясо, яйця, риба та бобові є хорошими джерелами білка. У середньому яйця міститься близько 13 г білка, а в 100 г курячої грудки – 31 г.

Мослі зазначив, що люди, які споживають менше 60 г білка на день, завдають шкоди своєму метаболізму, швидкість якого є ключем до зниження ваги. Від цього залежить кількість калорій, що спалюються, для життєзабезпечення організму. Інакше поглинаються м’язи та швидкість метаболізму знижується.

Експерт також вважає, що доступність і низька ціна сучасних продуктів промислового виробництва найчастіше є причиною того, що так багато людей страждають на діабет 2 типу, хвороби суглобів, апное уві сні та багато іншого.

Вісцеральний жир, крім того, що надає велике навантаження на органи, може призвести до дуже небезпечних наслідків, якщо з ним не боротися.

Лікар Мослі акцентує увагу не лише на білку, а й радить середземноморську дієту. Це означає, що у раціоні має бути багато корисних продуктів та мало їжі з високим вмістом цукру.

Хоча середземноморська дієта відрізняється залежно від країни та регіону, загалом вона багата овочами, фруктами, бобовими, горіхами, злаками, рибою та ненасиченими жирами, насамперед оливковою олією. М’ясні та молочні продукти присутні у невеликих кількостях.

Середземноморська дієта ефективна у боротьбі з вісцеральним жиром. Крім цього, вона не чутлива, як завжди при дієтах, від яких хочеться відмовитись.

Дослідження показали, що таке харчування допоможе схуднути та знизити рівень холестерину, звернути назад або знизити ризик розвитку діабету 2 типу, боротися із серцевими захворюваннями та запобігти інсультам.

Як і у випадку будь-якої дієти, важливо не виключати будь-яку одну групу продуктів, оскільки кожна з них дає нашому організму корисні поживні речовини.

Разом з тим, якщо потрібно худнути, безпечно можна позбутися від 0,5-1 кг на тиждень. Скинути таку кількість можна, якщо споживати щодня на 500-600 калорій менше.

Поділись


Новини партнерів