Високий тиск: дієтолог назвала напій, який рекомендовано вживати гіпертонікам

За даними клініки Мейо гіпертонія описує тривалий тиск крові на стінки артерій, який є досить великим, щоб викликати проблеми зі здоров’ям.

Ці проблеми зі здоров’ям можуть змінюватись від серцевих нападів до інсультів — обидва з них вважаються «серйозними» невідкладними станами. Гіпертонія вражає близько третини дорослих британців, причому багато з них навіть не підозрює про це.

Проте важливо контролювати свій тиск, щоб уникнути подальших ускладнень зі здоров’ям. За словами дієтолога Керрі Ракстон, є напій, який може в цьому допомогти, це чай.

«І чорний (звичайний), і зелений чай корисні для серцево-судинної системи, тому що насправді вони походять з однієї рослини — Camellia sinensis. “Нове дослідження показало, що кілька чашок чаю в день – це простий спосіб захистити себе від високого кров’яного тиску та інсульту”.

Як це працює?

Хоча їх колір та смак можуть бути різними, дієтолог пояснює, що сильнодіюча частина полягає в тому, що у них є спільного — рослинні сполуки, які називають флавоноїдами, «згадайте фрукти, оливкову олію тощо». Дієтолог стверджує, що ці рослинні ласощі допомагають розслабити кровоносні судини і знизити кров’яний тиск.

«Чорний чай містить катехіни та теарубігіни, тоді як зелений чай містить EGCG. Дослідження показують, що ви отримуєте ефект зниження артеріального тиску від двох чашок на день, причому найбільш вражаючий ефект спостерігається при вживанні чотирьох чашок на день», – зазначила Ракстон.

Більше того, існує безліч досліджень, що підтверджують дію гарячих заспокійливих напоїв.

Поділись


Новини партнерів