Медики назвали напій, який суттєво збільшує час та ефективність сну

Сон — цінний товар, але дуже багато людей щосили намагаються насититися ним. Якщо ви не висипаєтесь, ви можете випити гарячий напій перед сном.

Згідно з дослідженням, опублікованим у International Clinical Psychopharmacy , вживання чаю пасифлори перед сном може покращити кілька маркерів сну.

Страстоцвіт (Passiflora incarnata) є кучерявою ліаною з білими і пурпуровими квітами. Зростання кількості даних свідчить про те, що хімічні речовини в страстоцвіті мають заспокійливу дію.

Мета цього дослідження полягала у вивченні впливу пасифлори на полісомнографічні параметри сну у суб’єктів із безсонням.

Полісомнографія, також звана дослідженням сну, є комплексним тестом, що використовується для діагностики порушень сну.

У ході дослідження пацієнти отримували або екстракт пасифлори, або плацебо протягом двох тижнів.

Пацієнти пройшли дослідження нічного сну та заповнили щоденники сну, Індекс тяжкості безсоння та Піттсбурзький індекс якості сну.

“Загальний час сну (TST) було значно збільшено в групі пасифлори в порівнянні з плацебо”, – написали вони.

Більше того, ефективність сну та пробудження після початку сну «значно» покращилися через два тижні у групі, яка приймала пасифлору, але не було жодної різниці порівняно з групою, яка приймала плацебо.

Дослідники дійшли висновку, що «поточне дослідження продемонструвало позитивний вплив пасифлори на об’єктивні параметри сну.

Необхідні подальші дослідження вивчення клінічної ефективності пассифлоры при безсонні.

Поділись


Новини партнерів