Вчені виявили нові ранні ознаки хвороби Паркінсона

Втрата слуху та епілепсія свідчать про розвиток хвороби Паркінсона. Такі висновки продемонструвало нове дослідження Лондонського університету королеви Марії, опубліковане у журналі JAMA Neurology. В основі дослідження лежать медичні записи понад мільйон осіб із неблагополучного району Лондона за період із 1990 по 2018 рік. На їх основі вчені вивчили ранні симптоми та фактори ризику хвороби Паркінсона.

Вони виявили, що відомі симптоми, пов’язані з хворобою Паркінсона, включаючи тремор та проблеми з пам’яттю, можуть виявлятися за десять і п’ять років до встановлення діагнозу відповідно. Вони також виявили дві нові ранні ознаки хвороби Паркінсона: епілепсію та втрату слуху. Вони змогли відтворити ці результати, використовуючи дані із британського біобанку.

Провідний автор дослідження доктор Крістіна Сімонет, невролог із Лондонського університету королеви Марії, прокоментувала отримані результати: «Це перше дослідження, присвячене додіагностичній фазі хвороби Паркінсона серед різноманітного населення з високим ступенем соціально-економічної депривації. Наші результати виявили нові фактори ризику та ранні симптоми: епілепсію та втрату слуху».

Вчені підкреслюють, це дослідження підтверджує, що багато симптомів і ранні ознаки хвороби Паркінсона можуть проявлятися задовго до постановки діагнозу.

Поділись


Новини партнерів