Експерти назвали популярний напій, який негативно впливає на серце

Серцево-судинні захворювання є основною причиною смерті у більшості країн світу. Тому важливо прикладати зусилля щодо їх запобігання. Відомо, що допомогти цьому може правильне харчування, відмова від куріння, заняття спортом. Але ще один ключовий фактор, який може серйозно впливати на здоров’я серця.

Йдеться про вживання алкоголю. У більшості здорових дорослих частота серцевих скорочень у стані спокою становить від 60 до 100 ударів за хвилину. Однак алкоголь може збільшити частоту серцевих скорочень на п’ять ударів за хвилину.

Для більшості здорових дорослих тимчасове збільшення частоти серцевих скорочень, спричинене однією або двома порціями алкоголю, не є приводом для занепокоєння. Але для людей з аритмією це може бути небезпечним, оскільки підвищує ризик серцевих нападів або інсультів.

У той час як легке, епізодичне вживання алкоголю може мати мінімальний ефект, часто або рясно вживання алкоголю провокує епізоди передсердної або надшлуночкової тахікардії, при якій серце б’ється швидше за 100 ударів на хвилину.

За даними Американської кардіологічної асоціації, цей стан може призводити до непритомності, запаморочення, тиску в грудях, стиснення або болю, задишки та втоми. У тяжких випадках людина з таким типом тахікардії може знепритомніти або у неї відбудеться зупинка серця.

За даними клініки Мейо, вживання занадто великої кількості алкоголю може збільшити кров’яний тиск, що серйозно підвищує ризик серцево-судинних захворювань. Вживання більше трьох порцій алкоголю за раз тимчасово підвищує тиск. Епізоди, що повторюються, можуть призводити до довгострокового підвищення.

Поділись


Новини партнерів