Вчені знайшли зв’язок між зниженням калорійності харчування та тривалістю життя

Вчені з Єльського університету дійшли висновку, що продукти харчування, які вживає людина, мають прямий вплив на функцію вилочкової залози. Фахівці пояснили, що вікові дисфункції цієї залози виявляються через слабкі імунні реакції у літніх людей.

Для дослідження вчені запросили 200 абсолютно здорових добровольців із нормальною масою тіла. Їх поділили на дві групи. У контрольній групі добровольці скоротили споживання калорій на 14%. Через деякий час вчені виявили, що учасники цієї групи покращили функцію вилочкової залози. За словами авторів наукової роботи, достатньо хоча б на кілька відсотків знизити денну калорійність, щоб уже за короткий час досягти приголомшливих результатів у зміні імунно-метаболічного стану.

Зазначається, що вилочкова залоза є центральним органом імунної системи, в якому проходять дозрівання, розвиток і диференціювання Т-лімфоцитів, відповідальних за здійснення клітинного імунітету. Нагадаємо, раніше дієтологи визнали середземноморський раціон харчування найкориснішим.

Поділись


Новини партнерів