Для збереження здоров’я люди похилого віку повинні з’їдати 7 яєць на тиждень

Вченими доведено, що яйця можна вживати в будь-якому віці. Цей продукт не шкодить здоров’ю літніх, а сприяє підтримці правильної роботи організму. Головне, дотримуватися норми в споживанні яєць.

Навколо яєць вже довгий час ведуться суперечки щодо того, чи можна споживати їх, і чи безпечно це робити людям похилого віку. На думку деяких, яйця здатні збільшувати рівень холестерину в крові, що своєю чергою призведе до проблем в роботі серцево-судинної системи. Однак результати досліджень показують, що цей продукт, навпаки, вкрай корисний для організму людини будь-якого віку. Споживання яєць, на тлі дотримання правил здорового різноманітного харчування і підтримки нормального рівня фізичної активності, допомагає дорослим людям зберігати силу в м’язах і їх правильне функціонування. Крім того, це дозволяє підтримувати функціональні здібності, знижувати ризики серйозних захворювань, госпіталізації і передчасної смерті.

Якщо зварити і з’їсти одне яйце середнього розміру, то ваш організм отримає 77 калорій, 0,6 г вуглеводів, 5,3 г жирів, 6,3 г білків, 212 мг холестерину. Крім цього, в складі яйця присутній вітамін А, вітаміни групи В, фосфор, селен і амінокислоти.

У міру старіння організму, людина стикається зі зменшенням м’язової маси. Дослідження демонструють, що нормальний рівень білка при кожному прийомі їжі дозволяє оптимізувати м’язовий синтез у літніх. Однак багато людей цього віку не мають можливості кожен день покривати необхідний обсяг білка, який би дозволив знизити швидкість скорочення маси м’язів. Яйця допоможуть помітно поліпшити ситуацію. Вони є відносно недорогим продуктом, який можна придбати в будь-якому продуктовому магазині. Яйця наситять організм білком високої якості, який легко засвоюється організмом. У них присутня така амінокислота як лейцин, який активно бере участь в синтезі м’язів, а також багато інших поживних речовин, які життєво необхідні для літніх людей, включаючи вітамін D і омега-3 жирні кислоти.

Попри всі перераховані корисні властивості, деяких людей відлякує ризик збільшення рівня холестерину в організмі через регулярне споживання яєць. Проте величезна кількість досліджень показує, що речовина, що міститься в яйцях, не шкодить здоров’ю, головне споживати їх в помірній кількості. Експерти рекомендують людям, старше 40 років, кожен день з’їдати по одному яйцю. Це не відіб’ється на організмі негативним чином, при цьому наситить тіло всіма поживними речовинами.

Джерело

Поділись


Новини партнерів