Дефіцит кальцію викликає втому, сонливість, ослаблює імунітет – дієтолог

Кальцій відповідає за процеси скорочення та розслаблення м’язів, передачу нервових імпульсів, впливає на процеси згортання крові.

Про роль кальцію в організмі людини на своїй Фейсбук-сторінці написала дієтолог Світлана Фус.

«Основне депо кальцію в організмі – кісткова тканина. Між кістковою тканиною та кров’ю відбувається постійний обмін кальцієм. За добу з кісток виводиться близько 700 мг кальцію і стільки ж відкладається знову. При недостатньому надходженні кальцію з їжею, він витягується з депо для підтримки нормального рівня крові», – зазначає дієтолог.

Лікар має визначити дозування кальцію, адже його надмірне споживання може призвести до дефіциту заліза та цинку. Також без вітаміну D3, нормальної кількості білка, магнію, фосфору, вітаміну С та інших речовин у харчуванні, кальцій засвоюється погано.

Серед симптомів нестачі кальцію – втома, слабкість, сонливість, схильність до кровотеч. Можуть допомогти повернути достатній рівень кальцію – сир, горіхи, бобові, кисломолочні напої, злакові та зернові тощо.

Також дієтолог зазначила, що важливо споживати калій, оскільки він бере участь у проведенні нервових імпульсів, регулює скорочення м’язів, важливий для нормальної діяльності серця.

Поділись


Новини партнерів