Вчені назвали найкращу та найкориснішу позу для сну

Фахівці з Медичного центру університету Амстердама визначили позу для сну, за допомогою якої можна позбутися печії. Вчені провели дослідження і з’ясували, що положення лежачи на лівому боці означає дуже короткий час впливу кислоти на стравохід, і, відповідно, зменшує виникнення печії.

Для свого експерименту фахівці використовували пристрій для вимірювання положення сну у 57 пацієнтів, спрямованих на амбулаторний рН-імпедансний моніторинг рефлюксу, та досліджували вплив сну на нічний гастроезофагеальний рефлюкс. Під час дослідження вчені встановили, що саме сон на лівому боці найкраще підходить пацієнтам, які часто скаржаться на печію.

За словами дослідників, результати їхнього експерименту дають повне обґрунтування для втручань, спрямованих на заохочення сну виключно на лівому боці. У такий спосіб пацієнти зможуть зменшити нічний вплив кислоти на стравохід і цим позбутися печії без прийому будь-яких лікарських препаратів. Нагадаємо, раніше група інших учених встановила, що жирна їжа дуже негативно впливає на сон людини. Виявилося, що така їжа збільшує час засинання і робить сон неспокійнішим.

Поділись


Новини партнерів