Дієтолог назвала три найнепотрібніші дієти для схуднення

Український дієтолог Світлана Фус перерахувала системи харчування, які точно не допоможуть позбутися зайвої ваги. Фахівець зазначила, що деякі дієти не лише не допомагають позбутися зайвої ваги, а й серйозно шкодять здоров’ю.

За її словами, очищаюча, низьковуглеводна та низькокалорійна дієти абсолютно марні. Такий раціон харчування був заснований не на принципах збалансованої дієти, а лише на модних тенденціях, різноманітних заборонах та обмеженнях. В окремих випадках такі дієти дійсно допомагають швидко позбутися зайвих кілограмів, але вони дають короткостроковий ефект. Світлана Фус зазначає, що для підтримки нормальної маси тіла потрібно дотримуватися не дієт, а спеціального раціону, який включатиме безліч продуктів з мінералами і вітамінами.

Дієтолог наголосила, що для зниження ваги абсолютно необов’язково виключати з раціону конкретні продукти. Ідеальної маси тіла можна досягти у тому випадку, якщо слідувати збалансованому раціону протягом усього життя, а не кількох тижнів. «Вам не потрібно втрачати свідомість від корисних жирів і готувати на сухій сковороді без олії. Не треба викидати яєчні жовтки, червоні яблука та віддавати вечерю ворогові», – розповіла лікарка.

Поділись


Новини партнерів