Лікар розповів про наслідки передозування вітаміну C

Біофізик Андрій Ломоносов попередив про те, що надто великі дозування аскорбінової кислоти можуть спричинити серйозні побічні ефекти. Ломоносов зазначив, що вітамін С є дуже небезпечним, крім того, вчені не довели, що аскорбінова кислота може допомогти якось при коронавірусі.

Фахівець попереджає, що великі дози вітаміну С можуть спровокувати серйозні проблеми із шлунково-кишковим трактом. «Прийом вітаміну в дозах, що перевищують безпечні, може призвести до побічних ефектів. Серед них — порушення роботи шлунково-кишкового тракту, наприклад, печія», – пояснив Ломоносов. За його словами, при тривалому прийомі аскорбінової кислоти в нирках починає формуватися каміння, що особливо небезпечно для пацієнтів, які мають схильність до такої хвороби.

Крім цього, часто при регулярному прийомі вітаміну С в організмі накопичується надмірна кількість заліза. Лікар зазначив, що навіть за таких значних побічних ефектів від прийому аскорбінової кислоти відмовлятися не можна. Особливо корисний цей вітамін при різних застудних захворюваннях, оскільки він прискорює процес одужання, але слід пам’ятати, що дозу аскорбінової кислоти збільшують поступово, щоб не нашкодити здоров’ю.

Поділись


Новини партнерів