Дієтолог назвала найпростіший спосіб скинути вагу після 50 років

Дієтолог із Британії Шона Вілкінсон дала просту пораду всім людям старше 50 років. Фахівець розповіла, як правильно позбутися зайвих кілограмів у зрілому віці.

Зокрема, лікар рекомендує контролювати порції білкової їжі. За її словами, чим більше білкових продуктів у раціоні, тим простіше відбувається процес схуднення. Коли в раціоні багато білка, швидкість розщеплення вуглеводів уповільнюється, і організм отримує достатній приплив енергії, а також знижується потяг до солодких страв. Більше того, фахівець нагадала, що у віці старше 50 років люди починають швидко втрачати м’язову масу, тому вживання білка – це необхідність.

«Ваші м’язи будуть активнішими, що може покращити фігуру, підтримати правильний обмін речовин, тому що м’язи споживають більше калорій, ніж жирова тканина», – пояснила фахівець. Також вона додала, що важливо вживати не лише тваринний, а й рослинний білок. Вона рекомендує включити в щоденний раціон сою, нут, сочевицю та квасолю. Втім, дієтолог додала, що включати тваринний і рослинний білок до раціону потрібно поступово, оскільки в деяких випадках різкий надлишок білка може призвести до зворотного ефекту – набору ваги.

Поділись


Новини партнерів