Названий простий спосіб прожити на 13 років довше

Відмова від червоного і переробленого м’яса на користь багатого бобами, вівсянкою і горіхами харчування може збільшити тривалість здорового життя на 13%. До такого висновку прийшли дослідники з Університету Бергена в Норвегії.

Чергове дослідження показує, наскільки важливим фактором для здоров’я і тривалості життя людини є харчування. Стверджується, що перемикання на здорову дієту може збільшити період здоровий тривалості життя більш ніж на 10 років. Для цього потрібно якомога рідше вживати червоне і перероблене м’ясо у вигляді так улюблених в Україні ковбас, сардельок і шинки, зробивши упор на цільнозернові продукти, бобові та горіхи. Автори дослідження спостерігали за впливом типових західних дієт на людину.

Ці дієти майже не містять горіхів або бобових, в них мало фруктів і овочів, зате кожен день їх шанувальники випивають по півлітра підсолоджених напоїв і дуже захоплюються молочними продуктами.

Типовий 20-річний американець, який дотримувався б оптимальної з точки зору дослідників дієти, міг би прожити на 13 років довше, в порівнянні з тим, хто цього харчування не отримував – такі підсумки розрахунку. Але, що дуже важливо, перехід на здорове харчування можна здійснити і в більш пізньому віці, це теж істотно збільшить тривалість життя. Навіть якщо ви вже розміняли дев’ятий десяток.

Бобові, цільнозернові і горіхи зменшують рівень холестерину, вони насичені вітамінами і мінералами. А в західній дієті, як правило, міститься велика кількість перероблених продуктів харчування, що містять дуже багато солі і цукру. У ній також надлишок червоного м’яса і молочних продуктів. Безліч досліджень пов’язували західну дієту з тривалістю життя, в основному через ожиріння і серцево-судинних хвороб, діабету, а також різних пухлин.

Джерело

Поділись


Новини партнерів