Дієтолог розповіла про небезпеку вживання натурального соку

У деяких фруктах і овочах міститься занадто багато пестицидів і нітратів, тому соки з таких плодів можуть становити небезпеку для здоров’я. Про це повідомила дієтолог Олена Соломатіна.

Вона підкреслила, що самі по собі свіжі соки корисні для самопочуття, проте більше однієї склянки на день випивати не рекомендується. «По-перше, надлишок соків може призвести до отруєння. По-друге, свіжі соки не можна пити при діабеті, інсулінорезистентності, зайвій вазі та захворюваннях шлунково-кишкового тракту», – пояснила фахівець.

За її словами, у будь-якому випадку свіжий натуральний сік буде набагато кращим за перероблений напій, проте важливо пам’ятати, що якщо натуральний сік виходить занадто кислим, його необхідно пити тільки через соломинку, оскільки кислота швидко пошкоджує емаль зубів.

Якщо сік вийшов дуже густий за концентрацією, його потрібно розводити водою. Найбільшу кількість нітратів виявляють у тих овочах, які ростуть ближче до землі, наприклад, у селері та буряках, тому соки з таких овочів можна вживати рідко. Нагадаємо, що раніше вчені рекомендували щодня пити томатний сік для профілактики онкологічних захворювань.

Поділись


Новини партнерів