Вчені розповіли про користь зеленого чаю при гіпертонії

Британські фахівці заявили, що щоденне вживання зеленого чаю допоможе знизити ризик гіпертонії на рекордні 65%. Вчені провели дослідження та з’ясували, що за допомогою цього напою можна знизити тиск.

Справа в тому, що в зеленому чаї міститься дуже багато різних антиоксидантів та поліфенолів. Щоб знизити ризик розвитку гіпертонії на рекордні 65%, медики рекомендують щодня вживати щонайменше дві з половиною чашки зеленого напою. «У тих, хто протягом року випивав як мінімум півчашки зеленого чаю середньої міцності на день, ризик розвитку гіпертонії знизився на 46% порівняно з тими, хто цієї звички не дотримувався», – пояснили британські дослідники.

Також вони наголосили, що такий ефект може досягатися завдяки рекордній кількості катехінів у цьому напої. Саме вони відкривають білкові канали в мембранах клітин, через що звідти йдуть іони калію. Останні, у свою чергу, відповідальні за підвищення тиску. Потрібно відзначити, що раніше дієтологи порадили вживати дві-три чашки зеленого чаю тим, хто хоче скинути зайву вагу. У комплексі з правильним харчуванням зелений чай може надавати просто вражаючий ефект, і цей напій швидко спалює зайвий жир.

Поділись


Новини партнерів