Дослідження: зарядка смартфона поруч із ліжком викликає діабет та ожиріння

Вчені попереджають, що звичка заряджати смартфон неподалік від ліжка під час сну може бути небезпечною. Останні дослідження виявили, що цей процес впливає на вироблення мелатоніну — гормону, що відповідає за циркадні ритми людини.

За словами дослідників, електромагнітне випромінювання заряджається телефону в режимі очікування становить 2,3 мГс, а при активації його екрану виростає до 3,4 мГс.

Як з’ясувалося, воно безпосередньо впливає на вироблення організмом мелатоніну, а його дефіцит призводить до порушення обміну речовин. Це загрожує розвитком таких захворювань, як ожиріння і діабет.

Грунтуючись на результатах проведених досліджень, вчені не рекомендують брати з собою в спальню смартфон на ніч, а тим більше заряджати його поруч з ліжком.

Також важливо пам’ятати, що навіть якщо гаджет не використовується і не заряджається, то він все одно виробляє електромагнітне випромінювання. На відстані 5 см від людини воно становить 1 мГс, 10 см — 0,5 мГс і 15 см — 0,3 мГс. Інші побутові прилади теж рекомендують вимикати в кімнаті перед тим, як лягти спати.

Джерело

Поділись


Новини партнерів