Що буде з тілом, якщо пити пиво щодня

Останнім часом пиво стало найпопулярнішим спиртним напоєм у світі, такі дані наводить Всесвітня організація охорони здоров’я. Причини зрозумілі: пиво є слабоалкогольним напоєм, тому часто люди сприймають його чи не як «лимонад». Особливо – чоловіки. І тому п’ють його буквально щодня. Але чи такий нешкідливий цей напій? Розбираємось.

Іноді виникає відчуття, що у «Клуб любителів пива» записалася левова частка населення Землі. Масштаби споживання цього напою досягли рекордних показників, інформує UAINFO.org з посиланням на портал Goodhouse. Але чи замислювалися всі ці люди, що буде з їхнім тілом, якщо вони питимуть пиво щодня?

Що входить до складу пива

Чи є у пиві корисні речовини. Насамперед згадаємо, з чого складається пиво. У старому, класичному його складі, який винайшли наші далекі предки багато століть тому, знаходяться солод, хміль та ферменти, які змішуються та проходять процес бродіння. За ідеєю, нічого шкідливого у складі немає. Крім них, у так званому «живому» пиві, звареному за класичною рецептурою, містяться вітаміни групи B, амінокислоти, а також фосфор, мідь, магній та залізо.

Власне, звідси йдуть розмови про те, що пиво в малих дозах корисне, мовляв, воно позитивно позначається на загальному метаболізмі, допомагає прискорювати виділення шлункового соку, заспокоює нервову систему.

Проте, треба знати: для того, щоб організм отримав, припустимо, потрібну йому добову дозу вітамінів групи В із заводського пива, людині доведеться випити… 10 літрів напою! Це просто неможливо!

Шкідливі речовини. А ось їх у пінному напою набагато більше, ніж ви очікуєте. Причому деякі з них, власне корисні, здатні нашкодити. Наприклад, у пиві міститься багато калію, який стимулює нирки активніше виробляти сечу. А це загрожує вимиванням натрію та хлору та демінералізації організму.

Шкоду організму завдають консерванти, які неминуче додаються до складу заводського пива. Крім цього, в пиво додають стабілізатори, цукор, сахарини, штучні барвники, вуглекислий газ, піноутворювачі… Ну і найнеприємніша штука — фітоестрогени, які потрапляють у пиво з хмелю. Саме вони здатні суттєво змінити гормональне тло організму.

«Живе» пиво: справді настільки живе?

Нерідко покупця купують саме цим: рекламою «живого» пива. Проте, чи справді воно таке «живе» та екологічне? А якщо замислитись?

Насправді справжнє живе пиво довго не «живе», без консервантів воно швидко прокисає. Тоді що знаходиться у пляшках та кегах? Питання залишається відкритим.

Чи викликає пиво звикання?

Навіть не сумнівайтесь! Адже пиво, попри свій статус слабоалкогольного напою, містить у своєму складі ті самі сполуки, що знаходяться у горілці та іншому міцному алкоголі. І чинить на організм аналогічну дію, просто більш розтягнуту у часі.

Проте, чим частіше людина п’є пиво, тим повільніше виникає у неї сп’яніння, і щоденна доза стає дедалі більшою… Загалом, уявна «слабка алкогольність» пінного напою підступна. Деякі наркологи стверджують, що пивний алкоголізм розвивається у чотири рази швидше за горілчаний.

Так що ж буде, якщо пити пиво постійно

Страждає печінка. Алкоголь, який міститься в пінному напої, становить загрозу для печінки, отруюючи її ацетальдегідом та іншими метаболітами етанолу.

Страждають нирки. Про підвищений вміст калію та перевантаження нирок через сечогінний ефект пива ми вже писали вище, але це ще не все. Пиво порушує кислотно-лужний баланс організму, через що в перевантажених нирках можуть почати утворюватися камені, можливі пієлонефрити та коліти.

Виникають проблеми із ШКТ. Оскільки пиво засвоюється безпосередньо через стінки шлунка, у людини, яка п’є пиво щодня, починають розвиватися такі неприємні симптоми, як печія. Далі це може призвести до хронічного гастриту і навіть виразки.

Може виникнути синдром «бичачого серця». Це дуже небезпечне явище. Річ у тому, що пиво дуже швидко всмоктується в кров, капіляри та судини переповнюються, бурхливий потік крові дає надмірне навантаження на міокард і призводить до його збільшення у розмірі. Все це супроводжується потовщенням серцевих стінок, а серцевий м’яз, змушений працювати понад норму, швидше старіє і слабшає… Все це може призвести до аритмії та гіпертонії… І так далі, продовжувати не будемо, ви розумні, самі все зрозуміли.

Погіршується робота мозку. Етанол, що є у пиві, не лише погіршує роботу мозку, а й змінює його структури й тканини. Практично у всіх пивних алкоголіків погіршується пам’ять, виникають провали в пам’яті, складнощі із засвоєнням нової інформації.

Змінюється гормональний фон. І це достеменно відомо. У пиві дуже високий вміст фітоестрогену, який уповільнює вироблення тестостерону – чоловічого гормону. У чоловіків, що надмірно захоплюються пивом, починають переважати жіночі гормони в організмі, що неминуче призводить і до зовнішніх змін: виростає «пивний живіт», зайвий жир на боках і стегнах, починають виникати проблеми з потенцією.

На жінок пиво теж впливає не найкращим чином, відбиваючись на роботі ендокринної системи: рослинні естрогени пригнічують вироблення природних гормонів у жіночому організмі. Часто у жінок, які п’ють пиво щодня, обличчя стає одутлим, з характерним рум’янцем, з’являється целюліт і той самий «пивний живіт».

Чи корисне безалкогольне пиво

Є думка, що безалкогольне пиво практично нешкідливий напій. Але ні, на жаль, так стверджувати не можна. Воно містить ті самі некорисні для організму елементи. Хіба що, не п’янить…

Фахівці радять людям, які не готові попрощатися з пивом, хоча б скоротити вживання цього напою до одного-двох разів на тиждень. Ну, і звісно, ​​не пити його відрами.

Джерело

Поділись


Новини партнерів