Яким чином прийом душу сприяє очищенню артерій від холестеринових бляшок

Прийом душу може у деяких випадках приносити істотну користь для здоров’я серцево-судинної системи, захищати артерії від небезпечних накопичень холестерину, стверджує фармацевт Хуссейн Абде.

Закупорка артерій є одним з сумнозвісних наслідків високого рівня холестерину, який призводить до серйозних ускладнень, потенційно небезпечних для життя. Але існують способи боротьби з підвищеним холестерином, і один з них — це прийом душу. Фармацевт Хуссейн Абде висловив думку про те, що “прийом більш прохолодного душу у певний час дня може допомогти запобігти або повернути назад холестеринове засмічення кровоносних артерій”.

Фахівець зауважив: останнім часом з’являється дедалі більше доказів того, що прохолодний душ вранці тонізує і спонукає людей робити більш глибокі вдихи, тим самим знижуючи у організмі рівень вуглекислого газу. До того ж активізується кровотік і поліпшується кровопостачання органів. Усе це позитивно позначається на серці, допомагає знижувати кров’яний тиск, а також прочищати артерії від надлишків холестерину.

З тим, що прийом досить холодного душу може бути корисним, згодна й доктор медицини Моніка Вассерманн.

“Дія холодної води стимулює приплив крові, що допомагає боротися з проблемами серця”, — говорить експерт.

Доктор Вассерманн додала, що прохолодний душ може допомагати знижувати кількість шкідливого жиру у організмі. Під впливом прохолодної води тіло починає інтенсивніше використовувати бурий жир, щоб зігрітися — цей процес сприяє тому, що скорочуються відкладення білого жиру. Його кінцевим результатом може бути зниження рівня холестерину, підкреслила вона.

Джерело

Поділись


Новини партнерів