Ключем до стабілізації рівня цукру на крові є правильні дієтичні рішення. Відомо, деякі продукти здатні підвищувати показники глюкози в організмі, тоді як інші їх знижують. Наприклад, вчені виявили, що помітний вплив на рівень цукру надає селера
Результати дослідження були опубліковані у журналі Saudi Medical Journal. У ході роботи дослідники проаналізували вплив екстракту листя селери на рівень глюкози в крові у літніх людей старше 60 років, які страждають на переддіабет.
Випробувані були випадково розділені на дві групи: контрольна отримувала плацебо, а основна – екстракт селери тричі на день за 30 хвилин до їжі протягом 12 днів.
У результаті було встановлено, що рівень глюкози знижувався майже на 10% до їжі та на 19,5% після. “Результати цього дослідження показують, що після лікування селерою у літніх людей, які страждають на переддіабет, спостерігалося значне зниження рівня глюкози в крові до і після їжі”, – зазначили вчені.