Як зберегти здоров’я печінки: 5 простих кроків

Печінка – головний фільтр нашого організму, цей орган вміє відновлюватись, проте важливо підтримувати його здоров’я. Розповідаємо, як зберегти здоров’я печінки.

Печінка здатна боротися з інфекціями, регулювати рівень холестерину та відфільтровувати шкідливі речовини з крові. Цей орган виконує близько 500 важливих функцій. Тому важливо підтримувати здоров’я печінки, для цього потрібно дотримуватися п’яти простих правил.

Підтримка здорової ваги

Ожиріння або недостатня маса тіла негативно впливають на печінку. Підтримка здорової ваги – одна з найкращих речей, яку ви можете зробити не лише для печінки, але й для свого тіла та здоров’я.

Вживайте ліки відповідально

Перед прийомом медикаментів консультуйтеся з лікарем. Печінка вразлива до багатьох добавок, вітамінів та ліків.

Відмова від алкоголю

Вживання алкоголю призводить до порушення роботи печінки та руйнує її. Пам’ятайте, що безпечної дози алкоголю нема. Тому, якщо ви хочете зберегти свою печінку здоровою, необхідно повністю відмовитись від спиртного.

Дотримуйтесь правил гігієни

Щоб уникнути зараження гепатитом, необхідно дотримуватись гігієни. Лікарі рекомендують не забувати мити руки з милом, і займатися сексом із презервативом – гепатит передається статевим шляхом.

Проходьте профілактичні огляди

Щоб вчасно виявити хвороби нирок, необхідно регулярно здавати аналізи. Не забувайте звертатися до свого сімейного лікаря.

Джерело

Поділись


Новини партнерів