Кардіолог попередила про небезпеку кави

У помірних кількостях вживання кави справді покращує самопочуття, і цей напій буде дуже корисним. Про це розповіла кардіолог Ганна Кореневич.

За її словами, деякі люди можуть спостерігати індивідуальну чутливість до цього напою, і в такому разі від нього краще відмовитися. Кардіолог розповіла, що іноді кава викликає панічну атаку. Такі проблеми можна вирішити, проте потрібна консультація спеціаліста. «У багатьох підвищується серцебиття короткочасно, а для людини, схильної до панічних атак, будь-яка незрозуміла ситуація може провокувати цю атаку. Тобто кава це не причина панічної атаки, а тригер, що її запускає», – попередила лікар.

Вона додала, що в інших випадках медики рекомендують пити цей напій, оскільки він насправді дуже корисний. Зокрема, кардіолог розповіла, що щоденне вживання кави суттєво знижує загрозу виникнення цукрового діабету. Крім того, за допомогою кави можна знизити рівень поганого холестерину. При цьому лікар додала, що останні дослідження свідчать про те, що однаково корисною є і мелена, і розчинна кава.

Поділись


Новини партнерів