Фахівці пояснили, чому корисно їсти родзинки

Родзинки підтримують роботу травної системи та допомагають досягти здорового балансу рН ротової порожнини.

Таких висновків на основі численних досліджень дійшла дієтолог Британської асоціації харчування та медицини способу життя Нікола Шубрук.

Родзинки – сушений виноград. Буває різного кольору: від золотистого до темно-коричневого чорного. Використовується зазвичай для доповнення солоних або солодких страв та самостійного споживання. Як і будь-який сухофрукт, родзинки містять цукор та певну кількість калорій, тому зловживати ним не варто. Однак у помірній кількості він корисний для організму.

Так, у складі родзинок міститься велика кількість клітковини, калію та антиоксидантів, які, згідно з даними досліджень, допомагають знижувати холестерин, кров’яний тиск та запобігають серцевим захворюванням і цукровому діабету. Ізюм пов’язаний також із підвищеним почуттям насиченості, що запобігає надмірному переїданню.

Незважаючи на липкість через цукорродзинки містять речовини, які допомагають досягти здорового балансу в порожнині рота, а також антиоксиданти, здатні боротися з бактеріями, що викликають карієс.

Джерело

Поділись


Новини партнерів