Кардіолог перерахувала 5 ознак серцевої недостатності

Існує п’ять ознак, які можуть свідчити про серйозні проблеми в роботі серця. Про це розповіла лікар-кардіолог Ганна Кореневич. Вона наголосила, що до першої ознаки належить нездатність виконати елементарне фізичне навантаження, яке людина з легкістю виконувала ще недавно.

Пізніше, якщо є проблеми із серцем, у хворого можуть з’явитися задишка та втома. «Регулярні фізичні вправи не стають легшими, а навпаки, все важчими і важчими», – пояснила фахівець на своєму YouTube каналі. Крім того, кардіолог зазначила, що нерідко у пацієнтів із проблемами із серцем, крім задишки, спостерігаються ще два серйозні симптоми. Йдеться про печіння та тяжкість у грудях. Таке відчуття може тривати дуже довго, коли людина перебуває в русі. У спокійній обстановці ці симптоми зникають.

За її словами, такі ознаки свідчать про ішемічну хворобу серця, яка в результаті призводить до серцевої недостатності в тому випадку, якщо пацієнт не отримуватиме відповідного лікування. Якщо пульс перевищує 90 ударів на хвилину у стані спокою, це теж не є нормою, у цьому випадку потрібно записатися на прийом до фахівця.

Поділись


Новини партнерів