Знижує цукор у крові та ризик розвитку діабету: названо корисний популярний фрукт

Фрукти багаті клітковиною, антиоксидантами та іншими речовинами, корисними для здоров’я людини. Крім того, фрукти можуть знизити ризик розвитку цукрового діабету другого типу і поліпшити показники глюкози в крові.

За словами дієтолога Роба Хобсона, однією з закусок, яка може знизити рівень цукру, є яблука. У бесіді з Express.co.uk експерт розповів, що причина користі яблук полягає в міститься в них клітковині.

Коли людина вживає вуглеводи, тіло швидко розщеплює їх до цукру, що може викликати скачки рівня глюкози в крові. Однак, якщо продукт містить клітковину, процес сповільнюється, пояснив Хобсон. Ще одна причина, по якій яблука є відмінним варіантом перекусу для діабетиків, – їх низький глікемічний індекс (показник, за яким оцінюється швидкість попадання глюкози в кров. – ред).

Серед інших хороших джерел клітковини дієтолог виділив овес, цільнозернові продукти, овочі, бобові, сочевицю.

За інформацією Школи громадської охорони Здоров’я Гарвардського університету (Harvard School of Public Health), клітковина дійсно допомагає регулювати використання організмом цукру, контролювати відчуття голоду і рівень глюкози.

Дієта з високим вмістом клітковини була пов’язана з більш низьким ризиком розвитку діабету другого типу, відзначили фахівці. А дієта з низьким вмістом клітковини і високим вмістом продуктів, які викликають раптове підвищення рівня цукру в крові, навпаки, в кілька разів збільшувала ризик розвитку діабету другого типу. Такі результати показали кілька досліджень.

Джерело

Поділись


Новини партнерів