Лікарі розповіли про взаємозв’язок між вживанням консервованих фруктів і розвитком раку

Зловживання консервованими фруктами може викликати розвиток раку у людей.

На думку лікарів дієтологів, консервовані фрукти можуть виявитися провокаторами розвитку раку.

Консервовані фрукти, які можна купити у магазині, здаються багатьом людям гарним замінником солодощів у вигляді випічки і цукерок, але фахівці попередили, що на любителів таких фруктів можуть очікувати серйозні проблеми зі здоров’ям.

“Консервовані фрукти можуть спровокувати виникнення ракових пухлин”, — заявили лікарі.

Вони пояснили, що такий продукт є джерелом “шаленої кількості цукру”. Фрукти містять у собі цукор, а виробники консервів додатково занурюють їх у цукровий сироп, що забезпечує плодам тривале збереження.

Медики розповіли, що продукт, який перенасичений цукром, викликає у організмі різкі сплески рівня глюкози, що спонукають підшлункову залозу інтенсивніше виробляти інсулін — гормон, який регулює її вміст у крові.

“Інсулін також є провокатором зростання ракової пухлини”, — зауважили фахівці.

Лікарі закликали в цілому ретельно контролювати кількість споживаного цукру, який у якості консерванту міститься майже у всіх продуктах промислового виробництва.

Стаття призначена лише для ознайомлювальних та освітніх цілей і не замінює професійні медичні консультації, діагностику або лікування. Завжди консультуйтеся зі своїм лікарем з будь-яких питань, які можуть виникнути у вас про стан здоров’я.

Джерело

Поділись


Новини партнерів