Як за станом ніг виявити наявність високого рівня холестерину

Через відсутність зовнішніх ознак недугу важко виявити, однак у занедбаному випадку захворювання може загрожувати серйозними наслідками

Виявляється, станом ніг можна визначити наявність серйозних проблем зі здоров’ям. Про це заявили Медики Британського фонду серця (BHF), які провели дослідження та назвали ознаки високого рівня холестерину в крові. Розповідаємо про те, на що слід звернути увагу, щоб вчасно запобігти розвитку захворювання.

Ускладнення захворювання

За словами експертів, багато людей ігнорують будь-які симптоми захворювання, вважаючи, що вони викликані зовнішніми подразниками, або зовсім не мають поняття про наявність проблем зі здоров’ям до появи серйозних ускладнень, таких як серцевий напад або інсульт.

Холестерин та ЗПА

Саме через відсутність зовнішніх ознак подекуди проблему важко виявити. Однак при запущеному випадку наявність «поганого» холестерину в крові може призвести до іншого не менш серйозного захворювання, пов’язаного із виникненням периферичних артерій (ЗПА), симптоми якого виявляються на судинах ніг, зазначили фахівці.

«При ЗПА кровоносні судини звужуються, твердне або закупорюються, що обмежує приплив крові до кінцівок. Звертайте увагу на стан своїх ніг, вони можуть дати вам підказки щодо розвитку небезпечного порушення», – розповіли лікарі.

Симптоми захворювання

Головними ознаками, що свідчать про наявність недуги, є:

– припинення зростання волосся,

– зміна кольору шкіри (червоно-синя або бліда шкіра),

– довго не гояться подряпини,

– товсті непрозорі нігті, а також їх підвищена ламкість та уповільнений ріст,

– оніміння та тяжкість у м’язах,

– судоми в ступнях і гомілках,

– хворобливі відчуття поколювання чи печіння.

При виявленні у себе перерахованих симптомів, слід терміново звернутися до лікаря за допомогою.

Джерело

Поділись


Новини партнерів