Який чай можна пити на ніч, підказала лікар-дієтолог

Іван-чай можна пити в будь-яких кількостях, не турбуючись за можливі негативні наслідки в разі вживання напою на ніч перед сном. Про це заявила лікар-дієтолог Ірина Риль.

“Іван-чай-джерело корисних речовин”, – зазначила фахівець. За словами дієтолога, в ньому містяться вітаміни групи В, залізо, мідь, фосфор, калій, кальцій.

“Ще один великий плюс цієї рослини – в ньому не міститься кофеїн, який є в звичайному чаї, – зауважила Риль, – а отже, його можна пити в будь-яких кількостях, в тому числі і на ніч, не переживаючи за свій сон”. “Він (іван-чай) заспокоює і має легкий снодійний ефект”, – додала лікар-дієтолог.

Однак, підкреслила Риль, іван-чай має виражений жовчогінний ефект. З цієї причини слід обмежити його вживання людям, що страждають порушенням згортання крові, а також варикозною хворобою і тромбофлебітом.

Сучасний темп життя призводить до того, що у багатьох людей вечеря є самим ситним і поживним прийомом їжі за день. Однак якщо наїдатися на ніч, вранці організм може відчувати стрес. Дієтологи рекомендують пити після вечері або перед сном чай, який допоможе травленню і матиме позитивний вплив на кишечник. Всі три види чаю не містять кофеїн, тому вони не завадять сну.

Поділись


Новини партнерів