Медики назвали ідеальний фрукт для зниження рівня цукру в крові

Група медиків опублікувала доповідь у Міжнародному журналі фармацевтики та біологічних наук, і цей матеріал був присвячений збалансованому раціону харчування, спрямованому на зниження рівня цукру в крові.

Зокрема медики назвали фрукт, щоденне вживання якого допоможе контролювати цукор у крові. Вони рекомендують щодня з’їдати звичайне яблуко середнього розміру. Вчені в рамках роботи розглядали потенційний вплив яблук на показники цукру натще та рівень ліпідів у пацієнтів з діабетом другого типу. 98 добровольців, які були хворі на діабет, розділили на групи. Добровольці з першої групи щодня вживали по одному яблуку, учасники другої групи відмовилися від цього фрукта.

До початку дослідження всі добровольці пройшли медичний огляд, а через 4 тижні експерименту медики знову виміряли рівень цукру та ліпідів у крові. Виявилося, що зниження цукру спостерігалося у людей лише з тієї групи, де щодня вживали яблука. При цьому фахівці зазначили, що такий результат був стабільним незалежно від того, скільки років було учасникам. У результаті всі добровольці покращили свій стан, незалежно від статі та наявності будь-яких захворювань.

Поділись


Новини партнерів