Дієтолог назвала найкращі продукти для зміцнення суглобів та кісток

Дієтолог Анжеліка Дюваль перерахувала продукти харчування, вживання яких сприятиме зміцненню суглобів та кісток. Фахівець також зазначила, що такий раціон харчування рекордно знижує ризик розвитку остеопорозу.

«Для здоров’я скелета необхідно отримувати достатню кількість сірки, кремнію, колагену, гіалуронової кислоти, вітамінів С, К, Д, Е, А та групи B, а також жирних кислот омега-3. Тому без різноманітного та збалансованого раціону ніяк не обійтися», – розповіла лікарка. Крім того, вона наголосила, що потрібно обов’язково включати до раціону гарбузову, конопляну та оливкову олію, суп на кістковому бульйоні, селеру, базилік, цибулю, петрушку та жирну рибу.

Пару разів на тиждень потрібно вживати жирну рибу та бобові, овочі та зелень повинні бути присутніми в раціоні щодня. Саме такий збалансований раціон допомагає бути кісткам та суглобам міцними, крім того, дана дієта зміцнює серце та покращує роботу судин, а також позитивно позначається на нервовій системі. Наваристі борщі та супи на кістковому бульйоні Анжеліка Дюваль рекомендує вживати 3 рази на тиждень. Вони не тільки зміцнюють кістки та суглоби, але й сприяють виробленню колагену, необхідного для молодості.

Поділись


Новини партнерів