Дієтолог розповіла, як часто можна вживати гречку

Гречана каша вважається дуже корисною стравою, проте її не рекомендується вживати щодня. Про це розповіла дієтолог Нурія Діанова. Вона відзначила, що сама по собі дієта на гречці – це дуже корисно, проте, якщо вживати цей продукт щодня, то може початися так звана гречана туга, тобто мова йде про обмежену харчову поведінку.

«Є стільки багато можливостей вживати інші крупи, взагалі гарніри як складні вуглеводи. Це і картопля, і кіноа, і пшонка», – пояснила фахівець. Також Діанова зазначила, що у будь-якому разі раціон має бути збалансованим та різноманітним, оскільки тільки так організм отримає всі необхідні йому речовини. На думку дієтолога, гречану кашу достатньо вживати лише кілька разів на тиждень.

У той же час дієтолог нагадує, що навіть гречка має протипоказання. Зокрема, гречану кашу не можна вживати під час загострення хвороби підшлункової залози. Якщо ж дуже хочеться гречки, то її потрібно дуже довго варити, щоб вона була максимально м’якою. Тоді травна система не буде перевантажена. Також гречку не рекомендується вживати після операції на шлунку.

Поділись


Новини партнерів