Дієтологи попередили про головні небезпеки сухофруктів

Сухофрукти справді мають ряд позитивних властивостей і в розумних дозах корисні здоров’ю. Проте ховаються у них і певні небезпеки, про які попереджають дієтологи.

Хоча сухофрукти називають корисним перекушуванням, у них міститься значна кількість цукру, а ще вони досить калорійні. Щоб уникнути негативного ефекту, важливо вживати їх помірно, зловживання загрожує набором ваги, підвищеним ризиком розвитку діабету та серцево-судинних недуг.

Крім того, є можливість напоротися на оброблені сульфітами сухофрукти, які часто присутні на прилавках магазинів. Від нормального продукту їх відрізняє привабливіший блискучий зовнішній вигляд. Зазвичай після висушування фруктів ті втрачають вологу і зморщуються, тому не завжди здаються апетитними візуально. Зберігати продукт також потрібно правильно. Якщо він перебуває у вологому середовищі, це спровокує утворення цвілі. Втім, загрози здоров’ю вона не несе і може змитися водою.

Вказали експерти і на переваги сухофруктів. Насамперед вони дуже поживні, навіть невеликої кількості вистачить для насичення та отримання запасу енергії. У продукті багато вітамінів і корисних речовин, він багатий на антиоксиданти, які здатні уповільнювати процес старіння, а також клітковиною, магнієм і калієм.

Хоча цукру в сухофруктах багато, він має природне походження. Якщо є потяг до солодкого, корисніше перекусити фініком або декількома чорносливами, ніж покупним тортом із сумнівним складом. Переваги продукт має і для травлення, оскільки багатий на клітковину і стимулює роботу кишечника. Навіть мінімальної кількості сухофруктів у раціоні достатньо, щоб покращити роботу ШКТ.

Поділись


Новини партнерів