Лікар пояснив, як зміниться здоров’я, якщо повністю відмовитись від хліба

Щоденне вживання хліба сприяє набору зайвої ваги

Хліб всьому голова?

Хліб – це один із найважливіших продуктів у раціоні харчування росіян. Більшість з нас звикла їсти цей продукт під час кожного прийому їжі: на сніданок, обід та вечерю. Старші родичі нам казали, що хліб дуже корисний і допомагає швидше вгамувати голод. Але чи це так насправді, розповіла дієтолог Тетяна Разумовська.

Природа вклала в пшеничне та житнє зерна цілий комплекс життєво необхідних харчових речовин: білків, жирів, вуглеводів, вітамінів, мінеральних сполук, які тривалий час зберігають свою біологічну активність. І, звичайно, вони відіграють позитивну роль у формуванні міцного здоров’я у дітей та дорослих.

Однак, є і не дуже хороші наслідки зайвої любові до цього продукту.

Чому хліб не варто їсти щодня?

За словами експерта, насамперед варто пам’ятати, що хліб дуже калорійний – у середньому 250-300 кілокалорій на 100 грамів. На додачу до цього, хліб із пшеничного борошна тонкого помелу має високий глікемічний індекс – 85-90.

– Коли ви їсте білий хліб, відбувається сильний викид інсуліну: цукор у крові різко зростає, потім різко падає. Через це незабаром ви знову відчуєте себе голодним. Звідси висновок: хліб із борошна тонкого помелу впливає на набір ваги, стимулюючи апетит. Якщо ви багато сидите і мало рухаєтеся, краще прибрати продукт із меню, – стверджує дієтолог Розумовська.

Більше того, за словами фахівця, через білий хліб можуть виникати запори та порушується робота кишечника. Таким чином, щоб покращити роботу цього органу, можливо, багатьом людям буде досить просто прибрати зі свого меню хліб.

Розумовська також додала, що не варто думати, ніби замінивши звичайний хліб на зроблений із цільнозернового борошна, можна уникнути всіх проблем зі здоров’ям та фігурою. Через велику кількість клітковини, цільнозерновий хліб може спровокувати здуття живота і метеоризм. Правда, тільки в тому випадку, якщо з’їсти його без міри.

Джерело

Поділись


Новини партнерів