Що не можна робити відразу після їжі: шість небезпечних звичок

Більшість з нас навіть не підозрюють, що звичайні дії, які ми здійснюємо відразу після їжі, можуть привести до небезпечних наслідків для здоров’я. У статті перераховані найпоширеніші звички, від яких слід відмовитися.

Деякі звички після їжі можуть завдати шкоди організму. Ці дії, які більшість з нас часто роблять, не підозрюючи про те, що вони шкідливі, можуть бути вельми небезпечні для нашого здоров’я. Ось шість звичок, від яких слід відмовитися після їжі…

Курити

Поза всяким сумнівом, найшкідливіше заняття в цьому списку-куріння. На жаль, курці тягнуться за сигаретою відразу після їжі. Але вони не знають, що одна сигарета, викурена відразу після прийому їжі, еквівалентна десяти сигаретам.

Щоб уникнути розвитку онкологічних захворювань в подальшому, перед тим як курити, рекомендується почекати не менше години після їжі.

Пити воду

Вживання води після їжі, особливо після надмірно солоної або кислої їжі, збільшується. Проте, хоча в звичайних умовах вода неймовірно корисна для здоров’я, все змінюється, якщо мова йде про кінець прийому їжі.

Коли п’ють відразу після їжі, це підвищує тиск на шлунок, і поживні речовини зі шлунка проходять в кишечник, не всмоктуючись. Крім того, вживання води може розбавити концентрацію шлункового соку і розслабити шлунок.

Пити чай або каву

Однією з найпоширеніших помилок, яку допускають практично всі, стає вживання чаю або кави відразу після прийому їжі. У турецькому суспільстві особливо чай, який є дуже важливою звичкою і частиною культури, незамінний після їжі. На думку фахівців, чай і каву слід вживати не менше ніж через дві-три години після їжі.

В іншому випадку випитий чай або кава перешкоджає отриманню заліза організмом і зупиняє вироблення гемоглобіну. У той же час вживання чаю або кави після їжі є одним з головних факторів анемії.

Їсти фрукти

Вживання фруктів після їжі також є досить поширеною звичкою, яка вважається корисною, але насправді приносить більше шкоди, ніж користі. Фрукти, з’їдені відразу після прийому їжі, наповнюють шлунок повітрям і викликають здуття.

Це перешкоджає травленню і заподіює дискомфорт в шлунку. Фрукти по можливості необхідно вживати щонайменше через дві-три години після їжі.

Приймати душ

Приймати душ відразу після їжі – теж не найкращий крок з точки зору здоров’я нашого організму. Оскільки під час купання під впливом гарячої води кровотік в руках, ногах, у всьому тілі прискорюється, в районі шлунка кровотік сповільнюється.

Уповільнення кровотоку викликає проблеми з травленням. Тому фахівці не рекомендують приймати душ відразу після того, як ви поїли.

Ходити і спати

Більшість людей, відчуваючи, що з’їли зайвого, для самозаспокоєння знаходять вихід в ходьбі відразу після їжі. Вважається, що прогулянка відразу після прийому їжі буде корисна для здоров’я. Однак фахівці кажуть, що це помилкове уявлення, виходити на прогулянку слід як мінімум через годину. Коли ви йдете гуляти відразу після їжі, поживні речовини, які ви отримали, не засвоюються.

Аналогічним чином сон відразу ж після прийому їжі викликає проблеми з травленням і, як наслідок, призводить до гастриту. Тому необхідно припинити їсти і пити як мінімум за дві години до сну.

Джерело

Поділись


Новини партнерів