Всього один продукт: лікар розповіла про найкращий сніданок для суглобів

Дієтолог Світлана Фус розповіла, що треба їсти, щоб зміцнити суглоби. Однією з основних причин захворювань суглобів є неправильне харчування. Щоб запобігти руйнівному процесу, важливий баланс білків, жирів, вуглеводів, мінералів та вітамінів у раціоні, пише лікар у Instagram. За її словами, необхідно включити в раціон продукти, багаті на селен і сірку

Бразильський горіх є рекордсменом утримання селену, який ще називають мікроелементом довголіття. Якщо немає протипоказань, досить регулярно з’їдати трохи більше двох бразильських горіхів (або один великий) на сніданок.

Крім того, отримати селен можна з яєць, риби (сардини, лосось, оселедець), сиру. Ці продукти також добре підходять для сніданку.

“Сірка в достатній кількості міститься в продуктах, де є білок – всі види м’яса та риби, бобові, крупи, яйця, кисломолочні продукти”, – зазначила Фус, додавши, що “одна з основних речовин, що забезпечує міцність скелета – кальцій”.

Останній, як відомо, міститься у великій кількості у молочних продуктах. Уточнюється, що люди похилого віку, як правило, погано переносять свіже молоко, тому перед вживанням його слід закип’ятити або додавати потроху в напої.

Джерело

Поділись


Новини партнерів