Дієтологи назвали 6 простих правил для легкого схуднення

Позбутися зайвої ваги не так просто, особливо коли холодильник забитий смачними продуктами. Однак немає нічого неможливого, якщо добре постаратися і знати секрети для ефективного і швидкого схуднення! Розповідаємо у цій статті про 6 найпростіших із них, спираючись на рекомендації дієтологів.

Не будьте до себе строгими

Суворі та жорсткі дієти з обмеженнями та відстеженням кожного з’їденого шматка десерту, мабуть, надто виснажливі та шкідливі для здоров’я організму та психіки. Є набагато ефективніші методи схуднення, які дозволять вам привести фігуру в порядок без шкоди для здоров’я. Дієтологи Рональд Сміт і Білл Бредлі запропонували прихильникам дієт як альтернативу комплексний підхід, що складається з простих правил, який запросто можна впровадити в життя кожного.

Вода – усьому голова!

Напевно, кожен, хто хоч раз намагався схуднути, знає, наскільки важливо споживати велику кількість води на день, щоб уникнути переїдання та наситити організм. На думку дієтологів, важливо дотримуватися цього правила, щоб досягти бажаного результату і знайти фігуру мрії. Випита перед їжею склянка води, допоможе вам з’їсти меншу кількість їжі, зазначили експерти.

Дієтологи додали, що збереження протягом дня легкого почуття голоду є не менш ефективним методом боротьби із зайвими кілограмами. Цей дивний, але дієвий спосіб допоможе вам виробити звичку не переїдати і не рахувати калорії.

Намагайтеся вибирати більш правильне перекушування

Якщо ви любитель солодкого, вибирайте замість десертів найкрасивіші та апетитні на вигляд фрукти. Дієтолог Бредлі зізнався, що й сам раніше любив поласувати солоденьким, доки не зробив вибір на користь свого здоров’я. Замість десертів дієтолог став ласувати смачними і хрусткими яблуками, які на смак не гірші, ніж солодощі.

Не пропускайте сніданок

За словами Рональда Сміта, відмовившись від сніданку, ви зробите собі тільки гірше, адже коли організм не отримує достатньої кількості їжі, він починає відкладати жир про запас. «Цей трюк змусить ваш мозок думати, що ви з’їли більше, ніж насправді», — зазначив фахівець і додав, що є інший секрет, який допоможе вам їсти менше: замініть великі тарілки на маленькі, щоб невелика кількість їжі виглядала як порція великого розміру .

Дотримуйтесь середземноморської дієти

Ця система є зразком збалансованого меню. Вона має на увазі споживання великої кількості овочів, фруктів, горіхів, бобових (гороху, квасолі та сочевиці), нерафінованої оливкової олії та риби. Такий раціон майже виключає продукти, що містять насичені жири, зокрема молочні продукти, м’ясо та птицю.

Джерело

Поділись


Новини партнерів