Лікарі розповіли, якими можуть бути наслідки вживання магазинного хліба

Постійне вживання білого магазинного хліба сприяє розвитку інсулінорезистентності, попереджають дієтологи.

Магазинні хлібобулочні вироби з білого борошна не мають бути наявними у щоденному раціоні, розповіли лікарі-дієтологи. Одна з причин цього — висока концентрація цукру, внаслідок чого у людей, які постійно їдять білий хліб, може порушитися робота підшлункової залози.

“Цукор у білому хлібі виснажує підшлункову залозу, оскільки вона виділяє багато інсуліну. Зрештою може розвинутися інсулінорезистентність. У цьому випадку підвищується цукор і починає буквально роз’їдати стінки судин”, — пояснили фахівці.

Лікарі додали що коли високий рівень цукру починає шкодити стану судин, людина стає схильною до потенційно небезпечних патологій, у тому числі й до підвищення рівня холестерину та розвитку атеросклерозу, гіпертонії, деменції.

“Кардіологи підкреслюють, що з раціону можна безболісно для організму викреслити хліб, якщо йдеться про продукцію з борошна вищого ґатунку”.

Ще одна відмінна риса білого магазинного хліба — високий глікемічний індекс (ГІ). Споживання продуктів з високим ГІ асоціюється із зайвою вагою та ожирінням, розвитком діабету 2 типу. Крім того, додали лікарі, у такому продукті можуть міститися маргарин, трансжири.

Найкраще їсти хліб самостійного приготування, стежачи за його кількістю.

Джерело

Поділись


Новини партнерів